ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania „Citim cu voce tare împreună”, la Bibliotecă Națională pentru Copii „Ion Creangă”

13:44 | 05.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” participă la Campania națională „Să citim cu voce tare împreună”, inițiată cu prilejul marcării pe 7 februarie a Zilei Internaționale a Cititului Împreună (World Read Aloud Day), informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Eugenia Bejan, în perioada 5-11 februarie, biblioteca va organiza ateliere de lectură, întâlniri ale cluburilor de lectură în parteneriat cu grădinițe, gimnazii și licee din Republica Moldova și România. Bibliotecarii vor citi copiilor, împreună cu educatorii și profesorii, cărți de autori clasici și contemporani, precum și cărți cu benzi desenate.

Pe 7 februarie, la ora 15.00, în sala Biblioteca Picilor, ministrul culturii Sergiu Prodan va citi copiilor din clasele a IV-a de la Liceul „Mihail Sadoveanu” și Gimnaziul „Adrian Păunescu” o poveste de Ion Creangă în benzi desenate și o carte, care va fi o surpriză.

În total, în cadrul campaniei vor fi organizate 38 de ateliere de lectură la care vor participa circa 1200 de copii din 28 de instituții educaționale. Evenimente similare vor fi organizate în toate bibliotecile din țară.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este sărbătorită la inițiativa organizației LitWorld (litworld.org) din 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie. Bibliotecile, școlile, grădinițele, oamenii de cultură, lucrătorii din sectorul social, părinții sunt îndemnați în această zi să organizeze activități de lectură cu voce tare pentru a promova bucuria, frumusețea și beneficiile cititului împreună.

Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este marcată anual de milioane de oameni din peste 170 de țări.

img24000790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!