ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

18:07 | 05.02.2024 Categorie: Comunicate

Ministrul Finanțelor al Republicii Moldova a găzduit la Chișinău vizita Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului al României 

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Intensificarea schimburilor comerciale, Comisia mixtă moldo-română, proiectele comune de dezvoltare și digitalizarea serviciilor publice au fost principalele subiectele abordate de ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Petru Rotaru, și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului al României, Ștefan-Radu Oprea, în cadrul întrevederii bilaterale. 

Oficialii au discutat despre participarea la următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale România - Republica Moldova de colaborare economică, ce urmează a fi organizată în luna aprilie a anului curent, la București. Această comisie servește ca platformă strategică de dialog și cooperare, având ca obiective principale promovarea investițiilor reciproc avantajoase, facilitarea schimburilor comerciale și identificarea de noi oportunități de colaborare în diverse sectoare economice. 

În acest context, miniștrii au subliniat importanța intensificării schimburilor comerciale între cele două state, în vederea consolidării relațiilor economice bilaterale și a stimulării creșterii economice durabile. 

În ceea ce privește proiectele comune de dezvoltare, oficiali au trecut în revistă domeniile prioritare în care Republica Moldova beneficiază de asistență din partea României, reiterând interesul pentru  dezvoltarea noilor oportunități de cooperare. 

Totodată, oficiali au exprimat un interes ferm în accelerarea procesului de digitalizare a serviciilor publice în Republica Moldova, recunoscând importanța acestuia în îmbunătățirea eficienței administrației publice și în creșterea transparenței în relația cu cetățenii și mediul de afaceri.

La finalul întrevederii, părțile au reconfirmat angajamentul ambelor țări în promovarea unei colaborări mai strânse, în special în ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!