ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivul Alexandru Mazur a devenit campion balcanic U20 la aruncarea greutății

09:23 | 06.02.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Alexandru Mazur a devenit campion la proba de aruncare a greutății, la Campionatul Balcanic de atletism în sală, rezervat sportivilor sub vârsta de 20 de ani, transmite MOLDPRES.

La competiția găzduită de orașul Belgrad, Serbia, atletul moldovean a înregistrat rezultatul de 20.00 metri, stabilind un nou record național la această categorie de vârstă.

Performanța obținută îi va permite lui Alexandru Mazur să reprezinte Republica Moldova și la Campionatul Mondial U-20, care se va desfășura în orașul Lima, Peru, în luna august.

La sfârșitul lunii ianuarie, Alexandru Mazur a devenit campion național printre juniori, înregistrând rezultatul de 19,34 metri.

Un alt reprezentant al Republicii Moldova la această competiție, Dumitru Maruseac, s-a clasat pe locul IV, la aceeași probă, cu rezultatul de 17,34 metri.

img24000811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!