ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

10:00 | 06.02.2024 Categorie: Comunicate

Întrevederea ministrei Justiției cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, E.S. Fred Duijn, cu care a discutat despre evoluțiile din sectorul justiției, progresele înregistrate în procesul de integrare europeană a țării noastre, dar și despre proiectele implementate cu sprijinul Olandei.

Subiectul discuției a vizat în special procesul de armonizare a legislației naționale la directivele Uniunii Europene. „Ministerul Justiției are un rol important și o responsabilitate mare în acest proces, întrucât negocierile de aderarea la comunitatea europeană vor începe cu Capitolul 23, care se referă la justiție, și, respectiv, suntem în proces de pregătire a echipei pentru screening-ul legislației și de planificare a activităților”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și despre rezultatele exercițiului de pre-vetting, care s-a finalizat cu formarea noilor organe de autoadministrare a judecătorilor și procurorilor - Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor, dar și despre procesul de desfășurare a vetting-ului, care este o altă etapă importantă a reformei justiției. În context, ministra Justiției a mulțumit Regatului Țărilor de Jos pentru suportul oferit la implementarea acestui mecanism complex de evaluare.

Ambasadorul Fred Duijn a exprimat deschiderea Regatului Țărilor de Jos pentru a susține acțiunile prioritare instituției pentru acest an. La final, părțile au convenit să fie extinse domeniile de colaborare, reieșind din necesitățile pe care le Ministerul Justiției și prioritățile setate pentru următoarea perioadă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!