ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va sprijini ferm procesul de integrare a Republicii Moldova

11:27 | 06.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. România va sprijini ferm procesul de integrare a Republicii Moldova. Eforturile de reformă sunt vizibile și apreciate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de către vicepremierul Mihai Popșoi, ministru de Externe al Republicii Moldova, și ministrul Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a menționat că ultimii doi ani au fost pentru Moldova o mare provocare, dar și oportunitate de a avansa pe partea de integrare europeană. El a spus că a primit asigurări că România va sprijini puternic și în continuare țara noastră în procesul de integrare europeană.

„Menținem cu România o comunicare strânsă, intensă, într-un context geopolitic dificil provocat de războiul injust al Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, război care ne afectează direct, ambele state, dar și întreaga regiune. Ultimii doi ani au fost pentru Republica Moldova o mare provocare, dar și o oportunitate de a se transforma pozitiv pe calea integrării europene. În acest proces am beneficiat de asistență masivă din partea României în dezvoltarea, modernizarea și reziliența statului nostru”, a opinat ministrul.

Ministrul Afacerilor Externe al României a menționat că „Republica Moldova se bucură de sprijinul puternic, dinamic și multidimensional al Bucureștiului”.

„România va continua să sprijine Chișinăul ferm în procesul de reformă și cel de aderare la UE, avem în vedere atât sprijinul politic, cât și sprijinul tehnic. Autoritățile de la Chișinău au dovedit curaj și voință politică pentru abordarea directă a reformelor în unele domenii esențiale integrării în Uniunea Europeană”, a opinat Luminița Odobescu.

Vicepremierul Mihai Popșoi efectuează, în perioada 5-6 februarie, o vizită de lucru la București, la invitația ministrului de Externe al României.

img24000821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!