ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană va oferi țării noastre 31 milioane de euro

15:10 | 06.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ pentru negocierea și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Programul „UE4 Moldova Integrare și Stabilitate”. Ca rezultat, țara noastră va primi un sprijin financiar în valoare de 31 de milioane de euro, comunică MOLDPRES.

Programul va sprijini reziliența, redresarea și reformele prioritare în Republica Moldova, în conformitate cu Agenda de Asociere 2021 – 2027 și procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Astfel, 10 milioane de euro sunt destinate pentru îmbunătățirea capacităților naționale în ceea ce privește amenințările de securitate și provocările migrației.

Alte 10 milioane sunt destinate pentru sectorul agricol, iar 11 milioane de euro vor fi valorificate în contextul implementării reformelor din domeniile managementului finanțelor publice, justiției, concurenței, muncii, eficienței energetice etc.

Asistența va fi acordată prin intermediul mai multor instrumente – consiliere, analiză, instruire, echipamente, infrastructură, expertiză și granturi. Acordul va avea un termen de implementare de 72 de luni.

 

 

img24000839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!