ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut mai multe întrevederi la Senatul României

17:39 | 06.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi a avut astăzi o întrevedere cu președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAE.

Oficialul moldovean a mulțumit președintelui Senatului Ciucă pentru demersurile constante la nivel parlamentar în dialogul cu instituțiile de la Bruxelles și alte capitale europene pentru promovarea deschiderii negocierilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Președintele Senatului a salutat eforturile depuse de țara noastră în implementarea reformelor și ne-a asigurat de suportul necondiționat în menținerea relațiilor strategice bilaterale.

Totodată, ministru Popșoi a vorbit  și despre situația de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și consecințele acestuia asupra țării noastre și a regiunii în ansamblu.

Tot astăzi, șeful diplomației a avut o întâlnire și cu președintele Comisiei pentru Politică Externă, Titus Corlățean și a făcut un schimb de opinii despre apropierea de UE, politicile de apărare, securitate şi relaţiile externe.

img24000841

img24000841

img24000841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!