ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova și Bulgaria vor semna un nou acord de cooperare

10:03 | 07.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova va negocia cu Guvernul Republicii Bulgaria un Acord de cooperare pentru dezvoltare. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea acestui proces, comunică MOLDPRES.

Astfel, R. Moldova va coopera cu Bulgaria în mai multe domenii, printre care comerțul și economia, sporirea eficienței resurselor și reducerea vulnerabilității energetice, ocuparea forței de muncă și politici sociale, domeniul afacerilor interne.

Acordul prevede că bunurile și serviciile procurate sau importate în Republica Moldova în contextul implementării programelor și proiectelor de asistență vor fi scutite de plata taxelor și impozitelor aplicate în conformitate cu legislația națională.

Acordul urmează a fi încheiat pe o perioadă nelimitată.

În prezent, R. Moldova mai are încheiate acorduri similare cu guvernele Cehiei, Germaniei și Suediei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!