ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai noi soluții digitale au fost prezentate la Târgul Inovațiilor pentru Agricultura Viitorului în Moldova

10:08 | 07.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Circa 20 de companii au prezentat cele mai noi soluții digitale pentru agricultură, la Târgul Inovațiilor pentru Agricultura Viitorului în Moldova, găzduit ieri de Agrotek Arena. Aici s-au întâlnit agricultori, experți, studenți, profesori și companii de tehnologii digitale, transmite MOLDPRES.

Prezent la eveniment, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), a reafirmat că agricultura nu poate exista fără știință.

„De-a lungul timpului, omenirea a acumulat cunoștințe care stau la baza practicilor agricole moderne. Ministerul Agriculturii este implicat în toate procesele legate de inovație și progres în agricultură. Vom continua să sprijinim și să promovăm studiile și cercetarea științifică, fiindcă studenții de azi sunt experții, cercetătorii și specialiști de mâine care vor transforma cunoștințele teoretice în soluții practice”, a declarat oficialul.

Potrivit rezultatelor Proiectului de transformare digitală în agricultură, inițiat în anul 2022, agricultorii au solicitat finanțări pentru următoarele tehnologii digitale: 75% au exprimat interes pentru navigatorul GPS pentru tractoare; 11% au arătat interes pentru utilizarea dronelor agricole; 6% - pentru tehnologiile Internet of Things (IoT); 4% au solicitat instalarea stațiilor meteo pentru a obține date precise privind condițiile meteorologice și 2% au exprimat interes pentru automatizarea sistemelor de irigare.

Târgului Inovațiilor pentru Agricultura Viitorului în Moldova a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

img24000851

img24000851

img24000851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!