ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

145 de sportivi de performanță vor beneficia de burse

11:21 | 07.02.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va aloca lunar 2,6 mln de lei (132 de mii de euro) pentru acordarea burselor sportivilor de performanță ce au obținut în anul 2023 succese remarcabile la Campionatele Mondiale și Europene, dar și la Universiada Mondială, exclusiv la probele olimpice/paralimpice, transmite MOLDPRES. 

Bursele vor fi acordate pe tot parcursul anului curent. Valoarea acestora este între 6850 lei și 41100 lei, în funcție de performanțele obținute. În total, vor beneficia de burse 145 de sportivi. 

Potrivit MEC, în anul curent a fost extinsă lista sportivilor care vor beneficia de burse. În acest context, sportivii de performanță vor primi burse lunare pentru locurile 1-16, obținute la Campionatele Mondiale, 1-12 la Campionatele Europene și locurile 1-6 la Universiadele Mondiale, care se desfășoară o dată la doi ani. 

Până în prezent, mijloacele financiare din partea statului au fost acordate doar pentru medaliile de aur, argint sau bronz  - locul I, II și III. De această prevedere au beneficiat 17 sportivi de performanță.

img24000856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!