ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat programul Fondului Rutier de peste 1,6 miliarde de lei pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale

13:15 | 07.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Aproape 6000 km de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate în anul curent. Executivul a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Din suma totală de 1,6 miliarde de lei, aproape 367 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale pe timp de vară, iar pentru perioada de iarnă - peste 90 de milioane de lei. De asemenea, peste 184 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări și servicii de întreținere periodică, aproape 59 milioane de lei - pentru lucrări privind reparații la drumuri și poduri, iar peste 737 milioane de lei sunt preconizați pentru reparații capitale ale drumurilor și podurilor. 

Totodată, mijloacele financiare vor fi repartizate pentru elaborarea și adaptarea documentelor normative, executarea lucrărilor de proiectare și a lucrărilor cadastrale, evaluarea drumurilor, podurilor și procurarea terenurilor.  

img24000863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!