ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi 1,3 mln de euro pentru managementul traficului aerian

14:00 | 07.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia în continuare de Fondul de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru negocierea și semnarea extinderii duratei Acordului dintre țara noastră și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (EUROCONTROL), comunică MOLDPRES.

Banii sunt destinați pentru costurile de personal, costurile asociate formării profesionale sau oricare alte costuri legate de pregătirea operațională pentru reluarea traficului aerian. Acest lucru se întâmplă în contextul în care, din cauza războiului din Ucraina, Î.S. „MoldATSA” are nevoie de mijloace financiare suplimentare pentru a-și realiza activitatea în conformitate cu standardele Organizației Internaționale Civile și EUROCONTROL.

Acordul multilateral dintre Republica Moldova și Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european a fost semnat în anul 2023.

img24000867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!