ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: De la începutul anului curent, s-au înregistrat 64 de accidente cu implicarea pietonilor

14:37 | 07.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, s-au înregistrat 64 de accidente cu implicarea pietonilor, care s-au soldat cu 12 persoane decedate și 53 traumatizate, informează MOLDPRES.

În acest context, oamenii legii îndeamnă persoanele să nu traverse strada atunci când se apropie un autovehicul cu regim prioritar de circulație. Totodată, este important ca pietonii să nu traverseze partea carosabilă prin fața sau prin spatele mijlocului de transport public în stații.

De asemenea, polițiștii îndeamnă persoanele să traverseze strada doar la trecerile pentru pietoni, fără căști sau telefonul în mâini. Dacă traversați strada împreună cu copilul, este important să-l țineți de mână.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat 75 de accidente cu implicarea pietonilor, în urma cărora 10 persoane au decedat, iar 68 au suferit traumatisme. 

img24000868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!