ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost marcată la Biblioteca Municipală ”B. P. Hasdeu”

15:16 | 07.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. La Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”  din Chișinău a fost marcată astăzi Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), numită și Ziua Mondială a citirii cu voce tare, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directoarea instituției, a menționat că ediția din acest an a demarat la sediul central al Bibliotecii Municipale cu genericul ”Cum citim benzi desenate”. Scopul inițiativei este de a ne reuni pentru a celebra puterea cuvintelor, bucuria oportunității de a pune în valoare benzile desenate.

Potrivit sursei citate, în această zi a avut loc o întâlnire cu ilustratorul și designer-ul grafic Octavian Curoșu, autor cu o vastă experiență în domeniul benzilor desenate. În cadrul evenimentului, autorul a încurajat publicul de a spune povești prin intermediul benzilor desenate. De asemenea, a fost organizat un program de promovare și lecturare a benzilor desenate și în rețeaua de biblioteci a Bibliotecii Municipale.

Proiectul World Read Aloud Day a fost inițiat de LitWorld, în anul 2010, iar în Republica Moldova începând din 2018. Pe parcurs, acesta s-a transformat într-o mișcare globală, fiind celebrat în peste 170 de țări și adună milioane de cititori, scriitori și ascultători din comunitățile din întreaga lume, pentru a se bucura de puterea lecturii și pentru a influența extinderea alfabetizării globale.

img24000870

img24000870

img24000870

img24000870

img24000870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!