ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

14:57 | 07.02.2024 Categorie: Comunicate

Membrii CEC s-au întâlnit cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut astăzi o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, aflați într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

Subiectele abordate de către oficiali au ținut de reforma electorală implementată urmare adoptării noului Cod electoral, desfășurarea alegerilor locale generale din toamna anului trecut, prin prisma punerii în aplicare a noilor reguli electorale.

Alte teme de interes s-au referit la condițiile de organizare a alegerilor prezidențiale și, eventual, a unui referendum național, în special asigurarea condițiilor de participare la alegeri a cetățenilor cu drept de vot aflați în străinătate și a celor din localitățile din stânga Nistrului.

În acest context, membrii CEC au informat coraportorii APCE despre eforturile autorităților statului de perfecționare a cadrului normativ și modernizare a procesului electoral, astfel încât acesta să devină mai accesibil și incluziv.

Pavel Postica, Vicepreședintele CEC, a mulțumit Consiliului Europei pentru susținerea constantă oferită în fortificarea proceselor democratice și a invitat reprezentanții APCE să monitorizeze următoarele exerciții electorale din țara noastră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!