ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului i-a înmânat distincția de „Artist al Poporului” pianistului Alexander Palei

17:11 | 07.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu i-a înmânat astăzi distincția de „Artist al Poporului” celui mai renumit pianist originar din Republica Moldova, Alexander Palei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului amintește că, pe parcursul carierei sale, Alexander Palei a avut recitaluri pe cele mai faimoase scene ale lumii, atât în Statele Unite ale Americii cât și în UE, China, Rusia, Africa de Sud și alte țări. Artistul a colaborat ca dirijor cu orchestrele simfonice ale multor țări europene și state americane. Alexander Palei este și fondatorul câtorva festivaluri internaționale de muzică clasică. 

„Mă bucur că, având o carieră internațională de mare succes, artistul rămâne atașat de Moldova, locul în care s-a născut și unde s-a format din punct de vedere muzical, și a rămas, de-a lungul anilor, un promotor al muzicii compozitorilor moldoveni. Deși este stabilit în SUA din anul 1991, pianistul revine frecvent în țara noastră, unde susține recitaluri și concerte pentru studenții și iubitorii de muzică de aici, nu doar la Chișinău, dar și în alte orașe ale țării”, a declarat președintele Maia Sandu.

img24000876

img24000876

img24000876

img24000876

img24000876

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!