ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății

17:23 | 07.02.2024 Categorie: Comunicate

Reprezentanții Ministerului Sănătății participă la cea de-a zecea Reuniune a Părților la Convenția-cadru a OMS privind controlul tutunului 

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. În perioada 5-10 februarie, reprezentanții Ministerului Sănătății participă la cea de-a zecea Reuniune a Părților la Convenția-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind controlul tutunului, desfășurată în Panama.

Secretarul general adjunct al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a subliniat că Republica Moldova își exprimă angajamentul ferm de a lupta împotriva consumului de tutun și de a promova modul sănătos de viață pentru a proteja cetățenii de daunele aduse de aceste produse, prin implementarea completă a Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului și a protocolului pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun. În discursul său, oficialul a mai declarat că acțiunile Guvernului de reducere a consumului de tutun se aliniază la directivele europene și contribuie la realizarea ambiției Republicii Moldova de a deveni o țară europeană, fără tutun.

Anual, fumatul se face vinovat direct de decesul a 8,7 milioane de oameni în întreaga lume.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!