ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma administrației publice și a finanțelor publice în R. Moldova va fi susținută de Germania

18:56 | 07.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Un nou proiect de cooperare tehnică, axat pe sprijinirea administrației publice din țara noastră, a fost lansat, astăzi, cu suportul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Proiectul „Administrația publică atractivă și eficientă în Republica Moldova”, cu o valoare totală de 6 milioane de euro și o durată de 3 ani, va fi implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), împreună cu Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor al Moldovei, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

„Proiectul este extrem de important pentru Republica Moldova și oferă un ajutor colosal pentru Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor, care sunt beneficiarii programului. Suntem recunoscători Guvernului Germaniei și echipei GIZ pentru susținerea ce ne-o oferă în realizarea obiectivelor setate”, a declarat secretarul de stat al Guvernului, Ana Calinici la evenimentul de lansare a inițiativei.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea accesibilității cetățenilor la serviciile administrative și implementarea practicilor moderne de gestionare a resurselor umane în cadrul administrației publice, promovând, în același timp, gestionarea durabilă și transparentă a finanțelor publice. Un alt aspect important este promovarea schimbului de expertiză între Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și autoritățile subordonate și omologii lor din UE și din țările în curs de aderare.

De asemenea, proiectul se aliniază priorităților Strategiei reformei administrației publice și ale Planului de acțiuni pentru implementarea recomandărilor din Raportul de monitorizare SIGMA a performanței Republicii Moldova în administrația publică, în raport cu principiile administrației publice.

img24000878

img24000878

img24000878

img24000878

img24000878

img24000878

img24000878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!