ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova

09:29 | 08.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova la un tânăr de 17 ani, din orașul Ialoveni, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, rujeola a fost confirmată prin diagnostic de laborator la un adolescent care nu a fost vaccinat conform Calendarului național de imunizări, motivul fiind refuzul părinților.

În rezultatul anchetei epidemiologice, s-a stabilit că boala a început acut la 30 ianuarie, cu febră înaltă, tuse, rinoree, conjunctivită, ulterior au apărut erupțiile cutanate. Pacientul s-a adresat după asistență medicală, fiind internat pentru tratament.

Conform sursei citate, băiatul a contactat cu o persoană venită din România care dezvolta simptome similare. În prezent, au fost stabiliți contacții care se află sub monitorizarea medicului de familie.

Specialiștii în domeniul imunizărilor fac apel către populație de a conștientiza pericolul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Virusul rujeolic continuă să fie un pericol pentru populația Republicii Moldova, afectând persoanele nevaccinate. De la începutul anului curent, acesta este al doilea caz de rujeolă înregistrat în țară (primul fiind confirmat la un copil din raionul Orhei). În 2023 au fost notificate trei cazuri de rujeolă, iar pe parcursul anilor 2021 și 2022 nu a fost înregistrat niciun caz.

img24000883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!