ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Creșterea prețurilor la carburanți este influențată de majorarea cotațiilor la bursele internaționale

10:36 | 08.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă un trend continuu de apreciere a cotațiilor la carburanți, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANRE, în ultima lună, cotațiile Platts la benzină au crescut cu 13%, de la 720 dolari pe tonă, până la 815 dolari/tona. În cazul motorinei creșterea este de 15%, de la 740 până la 855 dolari/tona. „În consecință, prețurile la carburanți s-au majorat constant, ajungând până la valorile înregistrate ultima dată în intervalul lunilor octombrie-noiembrie 2023, atunci când cotațiile Platts se aflau la același nivel”, a precizat ANRE.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 31 de bani per litru, în creștere cu patru bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 22 de lei și 39 de bani per litru, prețul fiind mai mare cu nouă bani.

 

img24000888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!