ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Schimburile comerciale între Republica Moldova și Germania sunt în creștere

12:23 | 08.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Comerțul total al Republicii Federale Germania cu Republica Moldova a crescut anul trecut cu 5,3% față de anul 2022. Datele au fost prezentate astăzi de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), fiind preluate de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, volumul comerțului între cele două state a depășit 871,2 mln de euro. Exporturile Germaniei către Republica Moldova au însumat 547,7 mln de euro, fiind mai mari cu 2%, în timp ce importurile s-au ridicat la 323,5 mln de euro, înregistrând o creștere cu 11,4%.

„Agenda de reforme a actualului Guvern al Republicii Moldova este remarcabilă. Suntem convinși că aceasta contribuie la întărirea relațiilor bilaterale și că tot mai multe companii germane sunt interesate de Republica Moldova ca loc pentru dezvoltarea afacerilor. Există potențial de colaborare în special în industria prelucrătoare și cea alimentară, în domeniul energiei și al comerțului”, a declarat directorul general al AHK România, Sebastian Metz.

Republica Moldova ocupă locul 95 în clasamentul partenerilor comerciali ai Germaniei. 

img24000892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!