ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Cahul a fost instituită carantină pentru 45 de zile, după confirmarea unui caz de pestă porcină

13:03 | 08.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Pe teritoriul raionului Cahul a fost instituită carantină pe o perioadă de 45 de zile, începând cu data de 7 februarie, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul după ce a fost confirmată infectarea cu pestă porcină africană la un mistreț, care a fost găsit mort în zona de frontieră Cahul, în apropierea localităților Zârnești și Paicu.

În aceste condiții, CSE Cahul a aprobat un Plan de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Potrivit deciziei CSE, subdiviziunea teritorială pentru Siguranța Alimentelor va interzice ре perioada carantinei transportarea porcinelor în raza raionului Cahul, sacrificarea, înstrăinarea, сumрărаrеа animalelor, introducerea din și în gospodăriile cetățenilor а furajelor, interzicerea comercializării porcinelor în piețele de animale.

img24000894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!