ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană a Republicii Moldova a fost discutată la Bruxelles

15:12 | 08.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut un șir de întrevederi cu oficiali europeni, în cadrul cărora s-a discutat despre procesul de negocieri și acțiunile ce urmează a fi întreprinse, în acest context, pe parcursul anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Viceprim-ministra s-a întâlnit cu Ilze Juhansone, secretara generală a Comisiei Europene, Therese Blanchet, secretara generală a Consiliului European, și Michael Siebert, director general al Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă.

De asemenea, agenda europeană a Republicii Moldova a fost discutată cu Irena Moozová, șefa adjunctă a Direcției Generale Justiție și Consumatori, Adrienn Kiraly, director în cadrul DG NEAR, Simon Mordue, consilier șef pentru politică externă în cabinetul președintelui Consiliului European, și Skander Nasra, consilier diplomatic al prim-ministrului Belgiei - țara care deține și președinția rotativă a Consiliului.

Totodată, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut întrevederi cu ambasadoarea Irena Andrassy, reprezentanta permanentă a Croației la UE și membră a echipei de negocieri de aderare a Croației, și cu Drita Abdiu-Halili, negociatoare-șefă adjunctă și secretară de stat pentru afacerile UE din Macedonia de Nord. Părțile s-au referit la metodele de colaborare și importanța preluării de bune practici pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Vizita viceprim-ministrei s-a încheiat cu o întâlnire cu  membrii clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni activi ai țării noastre stabiliți la Bruxelles. Discuțiile s-au axat pe modul în care aceștia pot sprijini parcursul european al țării. „În realizarea obiectivului nostru național, ne bazăm pe suportul tuturor cetățenilor noștri, fie că sunt acasă sau în diasporă”, a menționat Cristina Gherasimov. 

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

img24000899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!