ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu reprezentanții partidelor politice despre referendumul privind aderarea țării la UE 

18:33 | 08.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. O nouă rundă de consultări publice pe subiectul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a avut loc astăzi la Președinție, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, la discuții au participat reprezentanții a 14 partide politice, care și-au arătat susținerea față de aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Reprezentanții partidelor au discutat despre întrebările pe care le au față de procesul de organizare a referendumului și au punctat anumite riscuri. Participanții au apreciat organizarea unor asemenea discuții și sunt deschiși pentru dialog continuu, care ar asigura coeziunea în societate pentru viitorul Republicii Moldova.

Președintele Maia Sandu a menționat că este important ca toți actorii politici din țară să aibă un dialog politic corect cu cetățenii, să nu dezinformeze opinia publică și să respecte voința cetățenilor.  Șefa statului a îndemnat toate partidele să susțină și să promoveze aderarea Moldovei la UE.

Consultările vor avea loc și în următoarele săptămâni. Referendumul privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană va fi organizat până la sfârșitul acestui an. 

img24000904

img24000904

img24000904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!