ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un atelier de colaborare regională pentru controlul tutunului va avea loc la Chișinău

11:03 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza Atelierul de lansare a colaborării regionale europene pentru controlul tutunului și renunțarea la fumat. Evenimentul va avea loc în capitală în parteneriat cu Societatea de Pediatrie din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Evenimentul se va desfășura în zilele de 9 și 10 februarie la el vor participa reprezentanți ai organizațiilor profesionale ce au în grijă sănătatea copiilor și adolescenților din SUA, România, Turcia, Macedonia de Nord, Albania, Kazahstan, Kârgâzstan, ai Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății și USMF „Nicolae Testemițanu”.

În urma atelierului se planifică elaborarea unui cadru de referință, ce va include obiective, structuri corespunzătoare și rezultate potențiale ale colaborării pe viitor, vor fi discutate oportunitățile de educație și suport în controlul tutunului în vederea reducerii fumatului la nivel regional.

img24000912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!