ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni revine în circuitul turistic național și internațional

11:32 | 09.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. După o perioadă de restaurare, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, parte a Muzeului Național de Artă al Moldovei va fi redeschisă vizitatorilor, a anunţat astăzi Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Culturii, transmite MOLDPRES.

„Restaurarea bisericii, unice în Republica Moldova, ai cărei pereți interiori sunt acoperiți de fresce pictate de pictori valahi în 1763, este o contribuție enormă a poporului american la valorificarea patrimoniului cultural național al Moldovei”, a estimat oficialul.

Ambasada SUA la Chișinău a oferit un buget total de circa 1,1 milioane de dolari prin intermediul Fondului Ambasadorilor pentru Conservare Culturală al Guvernului SUA pentru restaurarea bisericii.

Ultima sumă, 324 mii de dolari, alocată de Guvernul Republicii Moldova pentru acest monument arhitectural de importanță națională a fost pentru infrastructură și lucrări de amenajare a teritoriului, rezumă sursa citată. 

img24000915

img24000915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!