ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi la Durlești

11:27 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Procuratura Generală împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au efectuat percheziții la domiciliul unor persoane, în legătură cu investigarea cauzei cu privire la construcțiile ilegale amplasate în pădurea Durlești, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că o persoană din întreprinderea de stat „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, depăşind limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, în lipsa consimțământului Agenției „Moldsilva”, a perfectat și a semnat ilegal un Acord, în numele directorului întreprinderii de stat, având ca scop acapararea ilegală a loturilor din fondul forestier de stat Durlești.

De asemenea, Acordul sus-menționat nu a fost înregistrat în Registrul de evidență a contractelor pentru anul 2015 al Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru silvicultură Chișinău”, nefiind stabilit originalul la identitate menționată.

În cadrul efectuării percheziției organul de urmărire penală a ridicat probele care confirmă ilegalitățile comise, urmând în continuare a fi efectuate acțiuni de urmărire penală necesare.

img24000916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!