ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor desfășura operațiunea „Pietonul”

13:45 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În perioada 12 - 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în prezent, neacordarea de prioritate legală pietonilor se sancționează cu amendă de la 1500 la 1800 de lei (aproximativ 90 de euro), cu aplicarea a cinci puncte de penalizare. În cazul în care acțiunile sunt săvârșite repetat în cursul aceluiași an, persoana se sancționează cu amendă de la 2 250 la 2 500 de lei, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 45 de zile.

Totodată, pietonii care ignoră semnele de dirijare a traficului rutier, traversează neregulamentar partea carosabilă sau se deplasează în locuri interzise sunt amendați cu până la 450 de lei. 

Pe parcursul lunii ianuarie curent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În urma acestora, 11 persoane au decedat, iar 42 au fost traumatizate.

img24000919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!