ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

18:06 | 09.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc sâmbătă, 10 februarie, la ora 18.00, spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Hamlet” este una dintre cele mai mari piese de teatru din toate timpurile. Spectacolul a fost montat de către cele mai mari companii teatrale din lume și jucat de nume celebre. Tragedia shakespeariană este un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pun în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice. „Hamlet” poartă trena destinului, dezvăluind o crimă prin trădare de dragul bogăției și puterii. Teatrul ”Geneza Art” creează un spectacol pentru vibrațiile interioare ale oamenilor și transpune epoca shakespeariană într-o actualitate recognoscibilă. 

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

Tot sâmbătă, la 18.00, Teatrul Fără Nume readuce în scenă spectacolul „Mahamaya Electronic Devices” (versiunea în limba română) de Ivan Vyrypaev, în regia lui Mykola Mishyn, iar la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău și la 19.00, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Mama”  de Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina.

img24000929

img24000929

img24000929

img24000929

img24000929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!