ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării a venit cu o reacție după ce fragmente de dronă au fost depistate în zona de frontieră

09:16 | 12.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Dorin Recean au venit cu reacții după ce ieri autoritățile au anunțat că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed", transmite MOLDPRES.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă în Moldova — din nou. Descoperirea resturilor de dronă „Shahed” în sudul Moldovei servește ca un alt memento dur al realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a afirmat șefa statului, Maia Sandu.

Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat ferm atacurile recente ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și țara noastră. „Fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a conchis premierul Dorin Recean.

Cu o reacție în acest caz a venit și vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe. „Condamnăm atacurile Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite în sudul țării în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a specificat oficialul.

Autoritățile au anunțat că, ieri, în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed". Poliția de Frontieră a comunicat că „există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”. Accesul în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat. Totodată, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că fragmentele sunt ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și urmează să fie supuse expertizei. Cercetarea la fața locului este asigurată de experții criminaliști în comun cu polițiștii Inspectoratului din Vulcănești.

img24000945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!