ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: În zilele de odihnă, 56 de șoferi au fost înlăturați de la volan pentru conducerea în stare de ebrietate

10:35 | 12.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, 56 de șoferi au fost înlăturați de la volan pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, 29 dintre aceștia cu grad avansat, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în total, 3 900 de conducători auto au fost amendați pentru că au ignorat regulile de circulație rutieră. Astfel, 1 923 de persoane au fost sancționate pentru depășirea limitei de viteză, iar 683 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

Totodată, 386 de șoferi au oprit unitatea de transport în locuri interzise, iar 181 au fost amendați pentru necuplarea centurii de siguranță.

De asemenea, 81 de conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității legale pietonilor.

În zilele de odihnă, polițiștii au intervenit în 322 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic 112.

img24000952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!