ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE și PNUD vor susţine 12 comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru în dezvoltarea locală

13:32 | 12.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), a lansat astăzi un apel pentru selectarea a 12 comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru care vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea locală, transmite MOLDPRES.

În prima etapă, cele 12 comunități selectate vor beneficia de consultanță pentru o mai bună implicare a locuitorilor în procesele de dezvoltare locală, valorificând ideile și potențialul acestora, ceea ce va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai și la consolidarea încrederii.

„În cea de-a doua etapă, vor fi selectate șase proiecte de infrastructură (câte trei proiecte pentru fiecare mal), care vor fi finanțate în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Detalii referitoare la procedura de depunere a cererilor și/sau la conținutul dosarelor pot fi accesate online. Sunt eligibile comunitățile situate în zona de securitate a malului drept și pe malul stâng al râului Nistru. Dată-limită pentru participare la concurs este 13 martie 2024”, explică PNUD.

Vor avea prioritate localitățile care au experiență anterioară în implementarea proiectelor de dezvoltare, vor demonstra sustenabilitatea ideilor, pun accent pe consolidarea încrederii.

Prin lansarea acestui concurs, Uniunea Europeană și PNUD își continuă sprijinul pentru îmbunătățirea cooperării între comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru prin inițiative comune care implică partenerii locali, organizațiile societății civile (OSC-uri) și alte părți interesate, susţine sursa citată.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

img24000966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!