ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

16:01 | 12.02.2024 Categorie: Comunicate

Politicile publice și impactul acestora asupra mediului de afaceri au fost discutate în cadrul unei întrevederi cu membrele AFAM

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Olga Golban, a avut o întrevedere cu membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, la care au discutat despre impactul politicilor publice asupra mediului antreprenorial din Republica Moldova.

Dialogul public-privat s-a centrat pe subiecte privind politicile și facilitățile fiscale care sunt preconizate în viitorul apropiat în scopul susținerii afacerilor lansate de femei, precum și reprezentarea egală a femeilor și bărbaților în procesul decizional.

Participantele au prezentat și dezbătut provocările frecvente cu care se confruntă antreprenorii, printre care: deducerea cheltuielilor aferente asigurării cu hrană a salariaților, majorarea valorii tichetelor de masă și anularea impozitării acestora, controalele fiscale prin prisma noilor modificări ale legislației, tipurile și durata acestora, precum și drepturile contribuabilului în cadrul acestor controale. Au fost abordate și unele subiecte sectoriale specifice, cum ar fi: aspectele fiscale în domeniul industriilor creative, dezvoltarea conceptului de freelancer și încadrarea activităților ce corespund acestui domeniu.

Evenimentul a fost organizat de AFAM, cu suportul strategic al Centrului Internațional pentru Antreprenoriat Privat CIPE.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!