ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de la SCR ”Timofei Moșneaga” au efectuat primul transplant hepatic din acest an

19:56 | 12.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Medicii de la IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au efectuat primul transplant hepatic din acest an. Un bărbat de 40 de ani fost salvat chiar de către fratele său mai mic, care i-a devenit donator. Astăzi, ambii pacienți au fost externați, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului Catedrei Chirurgie Nr. 2 al SCR ”Timofei Moșneaga”, Adrian Hotineanu, pacientul de 36 de ani a donat lobul drept al ficatului pentru fratele său, care suferea de ciroză hepatică. Operația a fost una planică, iar perioada postoperatorie a decurs fără particularități.

Cei doi bărbați au fost internați patru săptămâni, iar acum vor urma perioada de recuperare postoperatorie la domiciliu.

Potrivit datelor Agenției de Transplant, până în prezent, în țara noastră au fost efectuate peste 100 de intervenții ce vizau transplantul hepatic.

img24000977

img24000977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!