ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Artiom Deleanu a cucerit medalia de aur la Campionatul European de lupte

07:34 | 14.02.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu (55 kg) a cucerit medalia de aur la Campionatul European de lupte rezervat seniorilor, care se desfășoară în România, transmite MOLDPRES. 

Sportivul moldovean a reușit să-l învingă în marea finală pe reprezentantul Azerbaidjanului, prin tuș. Pentru a accede în final, Artiom Deleanu l-a învins cu scorul de 5:1 pe un adversar din Bulgaria, iar în semifinală a trecut cu scorul de 2:2 de un luptător din Armenia.

La aceeași competiție, pentru medalia de bronz a luptat și maestrul internațional al sportului Alexandrin Guțu, care a cedat în fața adversarului din Rusia, clasându-se pe locul V.

Sportivii au fost ghidați de antrenorii lotului național Mihail Cucu și Roman Zgardan.

Campionatul European de lupte se desfășoară în România în perioada 12-18 februarie.

img24001023

img24001023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!