ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rolul Agențiilor de Dezvoltare Regională va crește odată cu apropierea de Uniunea Europeană

10:14 | 16.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Rolul Agențiilor de Dezvoltare Regională va crește odată cu apropierea de Uniunea Europeană, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a efectuat ieri o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR), pentru o evaluare a proiectelor de dezvoltare regională și cooperarea cu autoritățile locale din centrul țării, transmite MOLDPRES.

Ministrul a încurajat echipa ADR Centru să intensifice activitățile de colaborare cu potențiali beneficiari ai programelor și proiectelor de dezvoltare regională și locală, în contextul oportunităților de finanțare care se planifică pentru anul curent. De asemenea, oficialul a subliniat că asigurarea cu apă și canalizare a localităților este o prioritate zero la nivel național. "Rolul Agențiilor de Dezvoltare Regională va crește odată cu apropierea de Uniunea Europeană. Obiectivul nostru comun este să realizăm lucrurile bine, pentru ca oamenii să se poată bucura de rezultate", a relevat Andrei Spînu.

Totodată, şeful MIDR a vizitat șantierul din orașul Ialoveni, unde are loc implementarea proiectului de revitalizare urbană, ce prevede construcția și amenajarea unui Teatru Verde. Lucrările în cadrul acestui proiect sunt susținute financiar din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și contribuția beneficiarului. Valoare totală a lucrărilor planificate se estimează la circa 11 milioane de lei și reprezintă o inițiativă de revitalizare urbană și dezvoltare a infrastructurii spațiilor publice în sectorul vechi al orașului Ialoveni.

Pentru 2024, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost alocați 123 milioane de lei (6,15 mln de euro) pentru 21 de proiecte regionale și de revitalizare urbană ce urmează să fie realizate în zona de centru a ţării.

img24001120

img24001120

img24001120

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!