ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Halterofilul Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European

08:12 | 18.02.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Halterofilul moldovean Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European, rezervat seniorilor, care se desfășoară la Sofia, Bulgaria, transmite MOLDPRES.

La proba smuls, acesta a înregistrat rezultatul de 171 kg și s-a clasat pe locul II, cucerind medalia de argint, iar la proba aruncat a ridicat 207 kg și s-a clasat pe locul IV. Cu rezultatul de 378 kg, Marin Robu s-a situat pe locul III în clasamentul general al categoriei de greutate de până la 89 kg, obținând medalia de bronz.

Marin Robu mai are în palmares titlul de campion european, rezervat vârstei sub 23 de ani, dar și o medalie de argint, cucerită la campionatele mondiale, rezervate seniorilor.

Campionatul European de haltere, rezervat seniorilor, este penultimul turneu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

img24001169

img24001169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!