ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a legislativului participă la Reuniunea de iarnă a AP OSCE

09:32 | 22.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă în perioada 22-23 februarie la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) care are loc la Viena, Austria, comunică MOLDPRES.

Din delegație fac parte Veronica Roșca și Gheorghe Ichim.

În debutul reuniunii, cu mesaje adresate participanților, vor veni președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Pia Kauma, și președintele Consiliului Național din Parlamentul Austriei, Wolfgang Sobotka. De asemenea, vor avea discursuri președintele în exercițiu al OSCE și ministru al Afacerilor Externe și Europene al Maltei, Ian Borg, precum și Secretarul General al OSCE, Helga Maria Schmid.

Dezbaterea generală din cadrul reuniunii de iarnă are ca subiect „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”.

Reuniunea mai include sesiuni ale celor trei comitete generale ale Adunării Parlamentare.

AP OSCE reprezintă un forum interparlamentar format din 57 de state membre.

img24001300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!