ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incendiu de vegetație în sudul țării

11:30 | 22.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. În seara zilei de ieri, pompierii au intervenit la lichidarea focarelor de vegetație uscată în localitatea Etulia, UTA Găgăuzia. Flăcările au compromis circa 300 metri pătrați de stufăriș, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:29. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri și salvatori, care au stabilit că flăcările au compromis circa 300 metri pătrați de stufăriș. Angajații IGSU au reușit lichidarea incendiului la ora 19:00. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație. Pompierii avertizează cetățenii că, în condiții de vânt, umiditate redusă și temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, pot favoriza izbucnirea focarelor de ardere și răspândirea acestora pe arii extinse, provocând incendii de proporții. Astfel, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, în vederea prevenirii incendiilor. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole.

Conform statisticelor IGSU, pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 4780 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 11600 hectare de teren.

img24001305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!