ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a impus sancțiuni pentru șase persoane și o entitate „care ar submina democrația și stabilitatea Republicii Moldova”

19:36 | 22.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Uniunii Europene a decis astăzi să impună măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități „care ar submina democrația și stabilitatea Republicii Moldova”, transmite MOLDPRES.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean au salutat decizia Consiliului UE. 

„Astăzi, Consiliul UE a luat măsuri decisive prin impunerea de noi măsuri restrictive împotriva celor care subminează democrația Republicii Moldova. Aceste măsuri transmit un mesaj clar - împreună, suntem puternici în asigurarea unui viitor sigur”, a afirmat șefa statului, Maia Sandu.

Premierul Dorin Recean a specificat că decizia Consiliului UE „este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și a încercărilor de a submina statul de drept și securitatea țării noastre”. 

 

img24001321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!