ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden s-a întâlnit cu văduva şi cu fiica lui Aleksei Navalnîi

08:36 | 23.02.2024 Categorie: Externe

Washington, 23 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, cu văduva Iulia şi cu fiica Dașa ale opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare, a anunţat Casa Albă într-un comunicat de presă, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presă, preşedintele american „şi-a exprimat sincerele condoleanţe”.

Joe Biden, care se afla în campanie electorală în California încă de marţi, le-a transmis, de asemenea, „admiraţia sa pentru curajul extraordinar” al opozantului rus, precum şi pentru „lupta sa împotriva corupţiei şi pentru o Rusie liberă şi democratică”. 

Dașa Navalnaia este studentă la Universitatea Stanford din California.

Preşedintele democrat a dat asigurări că activitatea lui Aleksei Navalnîi „va continua prin intermediul celor care, în Rusia şi în întreaga lume, îl plâng şi luptă pentru libertate, democraţie şi drepturile omului”, potrivit comunicatului de presă al Casei Albe.

Joe Biden a repetat că SUA vor anunţa vineri noi sancţiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la decesul opozantului rus, dar şi pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

Mama lui Aleksei Navalnîi „trebuie să poată recupera cadavrul fiului său şi să îi aducă tributul corespunzător”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit administraţiei penitenciarelor ruse, Aleksei Navalnîi a murit pe 16 februarie în colonia penitenciară nr. 3 din oraşul Harp, închisoare de înaltă securitate în care era deţinut de la sfârşitul anului 2023 şi unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani pentru extremism.

img24001325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!