ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova devine parte a Rețelei educaționale Eurydice

09:50 | 23.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova devine parte a Rețelei educaționale Eurydice. Astfel, începând cu anul 2024, Eurydice se extinde în spațiul noilor țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană: Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Rețeaua contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa, prin furnizarea de informații privind diferite aspecte ale politicii și practicii educaționale, transmite MOLDPRES.

Eurydice este o rețea înființată în anul 1980 de către Comisia Europeană și statele membre pentru a sprijini cooperarea europeană în domeniul educației. Cu sprijinul unităților naționale, Eurydice oferă descrieri ale sistemelor naționale de educație, studii comparative dedicate unor subiecte specifice, indicatori și statistici. Rapoartele Eurydice arată modul în care țările abordează provocările la toate nivelurile de educație: educația timpurie și îngrijirea copiilor, învățământul primar și secundar, învățământul superior și educația adulților.

Toate statele membre ale UE fac parte din Eurydice, alături de unele țări din afara UE, reunind în total 48 de sisteme naționale. Începând cu anul 2024, rețeaua Eurydice este parte a programului Erasmus+. 

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova va fi responsabil de gestionarea unității naționale Eurydice, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. 

img24001333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!