ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei companii sunt interesate de construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

12:49 | 23.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Trei oferte au fost depuse în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”. Construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași cu o lungime de circa 53 de km a prezentat interes atât pentru companiile naționale, cât și pentru cele internaționale, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, după deschiderea ofertelor depuse a fost inițiată procedura de evaluare a acestora, iar în trimestrul doi al anului curent, Unitatea de implementare va selecta cu aprobarea finanțatorului, compania ce va iniția lucrările de construcție. „Astfel, se va contribui la îmbunătățirea infrastructurii de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din cele două raioane”, indică sursa citată.

„Pe lângă construcția propriu-zisă a conductei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași, în proiect mai sunt prevăzute și investiții în rețeaua de apă municipală, precum și servicii de consultanță aferente. Scopul Proiectului este de a îmbunătăți rețeaua de aprovizionare cu apă în ceea ce privește calitatea acesteia și perioada de aprovizionare pentru populația raioanelor menționate”, explică ADR Centru.

Proiectul este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW, și cofinanțat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

img24001343

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!