ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: „Continuăm să construim un mediu de afaceri sigur pentru atragerea investițiilor străine”

19:00 | 23.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Compania britanică MacRebur, specializată în soluții inovatoare pentru construcții de drumuri, a investit recent într-o facilitate de producție la Strășeni. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat compania care a venit în Republica Moldova cu o investiție de 1,2 milioane de euro, în prezent având 10 angajați și planuri de extindere a echipei.

Afacerea este concentrată pe transformarea deșeurilor de plastic reciclat în aditivi pentru asfalt, pentru a-l face mai rezistent. Este o tehnologie care mărește calitatea asfaltului cu 30% și prelungește durata de viață a infrastructurii rutiere. Produsul companiei va fi folosit în țara noastră, dar și exportat în Ucraina.

„MacRebur este un partener al Republicii Moldova, dar și un exemplu de companie care privește cu încredere dezvoltarea economică a țării noastre. Prioritatea Guvernului este să construim, în continuare, un mediu sigur și propice pentru atragerea de noi investiții străine, pentru dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de muncă”, a spus premierul Dorin Recean

La rândul lor, reprezentanții companiei au menționat că au ales să investească în Republica Moldova pentru că țara noastră oferă numeroase oportunități, iar efortul de integrare în Uniunea Europeană deschide și mai multe posibilități pentru dezvoltarea unor afaceri de succes.

img24001356

img24001356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!