ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”

09:54 | 24.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. În data de 24 februarie se împlinesc doi ani de când Rusia și-a pornit agresiunea în Ucraina, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În acest context, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj:

„Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență”. 

Șefa statului a subliniat că de doi ani Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor - militari și civili - apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Moldovenii le sunt recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar.

„În acești doi ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace”, a punctat Maia Sandu.

img24001364

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!