ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din Criuleni și Strășeni vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

11:23 | 26.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova vor beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice. Astfel, în perioada 26 februarie-1 martie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Criuleni și Strășeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în intervalul 26-29 februarie medicii vor consulta în Slobozia-Dușca, Criuleni; pe 26 februarie – în Gălești, Strășeni; în perioada 27-29 februarie – în Romănești, Strășeni; pe 1 martie – în Mașcăuți, Criuleni, și în Rădeni, Strășeni.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite în jur de 800 de persoane, dintre care aproape 450 – screening pulmonar, iar 345 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru anul 2024 au fost planificate peste cinci milioane de lei.

Conform sursei citate, anul trecut, circa 11 mii de copii din mai multe localități ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste patru milioane de lei.

img24001386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!