ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prelungirea programelor de studii stomatologice a fost discutată de conducerea USMF „Nicolae Testemițanu” în cadrul unei vizite în SUA

10:34 | 27.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban și decanul Facultății de Stomatologie, Oleg Solomon, au întreprins o vizită de lucru în statul California, Statele Unite ale Americii. Vizita a inclus întâlniri cu mai mulți congresmeni, pentru a prezenta realizările din ultimii 5 ani și pentru a discuta despre posibilitățile de prelungire a acreditării programelor de studii Stomatologie la nivel universitar și postuniversitar (secundariat clinic – International Dental Program) de către Consiliul Dentar din California, comunică MOLDPRES.

Primele întâlniri au avut loc în orașul Sacramento. În cadrul Adunării de Stat a legislativului, desfășurată în Capitoliul de Stat, rectorul Emil Ceban a prezentat informații despre USMF „Nicolae Testemiţanu”, în special despre Facultatea de Stomatologie și promoțiile de absolvenți de la programul de studii superioare integrate Stomatologie și cele de la secundariat clinic – International Dental Program.

De asemenea conducerea USMF „Nicolae Testemiţanu”, a avut întrevederi cu câțiva lideri ai Senatului din California. Emil Ceban le-a mulțumit pentru suportul oferit în procesul de acreditare internațională a Facultății de Stomatologie și le-a acordat certificate de apreciere din partea universității. Ulterior, delegația a avut o întrevedere cu reprezentanții Universității „Loma Linda” din orașul Redlands.

Programul vizitei a inclus și participarea la Ceremonia celei de-a VI-a promoții de secundari clinici, absolvenți ai International Dental Program la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemiţanu”. La eveniment Emil Ceban le-a înmânat diplomele și i-a felicitat pe tinerii specialiști care au obținut licența de a profesa stomatologia în California.

La rândul său, rectorul Emil Ceban a primit un certificat de recunoaștere din partea Senatului statului California, pentru dedicarea față de studenți, facultate și administrarea Universității.

În perioada 2016-2023, la programul de studii universitare integrate Stomatologie au absolvit 91 de persoane. Între anii 2019-2023, studiile postuniversitare prin secundariat clinic la International Dental Program au fost finalizate de 193 de medici stomatologi, care vor profesa în statul California.

img24001407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!