ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 200 de desene realizate de copii au fost expuse timp de o lună în Legislativ

10:41 | 27.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii februarie, Parlamentul a găzduit expoziția de desene „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”. Expoziția de desene a fost organizată pentru a comemora doi ani de la declanșarea războiului de către Rusia în Ucraina și a adunat aproape 200 de desene realizate de copii din diverse școli de arte și centre pentru refugiați din țară, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de închidere a expoziției, secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a adresat mulțumiri copiilor și profesorilor de la cele zece instituții de învățământ din țară participante în concurs și le-a mulțumit pentru talentul și implicarea lor. „Vă adresez sincere mulțumiri pentru participarea la această expoziție, care a avut un impact puternic asupra oaspeților din țară și de peste hotare veniți la Parlament, oferind o perspectivă clară a idealului de pace al copiilor marcați de realitățile războiului. Exprim gratitudinea pentru parteneriatul stabilit, precum și pentru efortul dumneavoastră continuu de sensibilizare a societății prin educație civică și prin artă”, a opinat Gheorghița.

De asemenea, un mesaj de mulțumire a adresat și Olesea Shevchenko, soția Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko. „Este un proiect internațional care are ca scop să unim cei mai buni prieteni ai Ucrainei. Ambasada Ucrainei exprimă mulțumiri pentru fiecare dintre dumneavoastră și, în special, copiilor și profesorilor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Moldova e o țară mare”, a menționat Shevchenko.

Pe final, au fost oferite daruri și scrisori de mulțumire pentru autorii și organizatorii expoziției.

Expoziția dedicată păcii a debutat pe data de 1 februarie 2024 și fost realizată în cadrul Proiectului Internațional „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”. Proiectul a fost inițiat de Fundația de binefacere „Galeria copiilor Lviv” din Ucraina cu sprijinul comunității „Soțiile diplomaților ucraineni” și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

img24001408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!