ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Furnizorii de servicii vor implementa măsuri de asigurare a securității cibernetice

13:30 | 27.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Furnizorii care oferă servicii la nivel național în sănătate, energetică, transport, sectorul bancar, serviciile poștale și de curierat, gestionarea deșeurilor, apă și canalizare, siguranța alimentelor, vor implementa măsuri de asigurare a securității cibernetice în domeniul lor de activitate, comunică MOLDPRES.

Astăzi, comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat un proiect de modificare a cadrului legal în conformitate cu prevederile Legii privind securitatea cibernetică.

Modificările legislative vizează sectoarele de importanță critică, care oferă servicii la nivel național în sănătate, energetică, transport, sectorul bancar, serviciile poștale și de curierat, gestionarea deșeurilor, apă și canalizare, siguranța alimentelor. Astfel, furnizorii de servicii din respectivele sectoare vor fi obligați să implementeze măsuri rezistente de securitate cibernetică, cu un cadru de supraveghere și control detaliat.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul proiectului „Asistență rapidă Republicii Moldova în domeniul securității cibernetice”, finanțat de Comisia Europeană.

img24001416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!