ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Anticorupție va solicita convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică

10:10 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. Conducerea Procuraturii Anticorupție a anunțat că modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia, inclusiv conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor, generează îngrijorări, comunică MOLDPRES.

„În rezultat, Procuratura Anticorupție va solicita CSP convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică în cel mai scurt timp, după publicarea hotărârii motivate a CSP”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Conform sursei citate, Adunarea Generală a Procurorilor convocată în format on-line „nu va oferi o posibilitate reală pentru expunerea opinii individuale și instituționale, precum și punerea la vot a anumitor chestiuni aferent consecințelor ce pot urma în rezultatul comportamentului expus”.

„În opinia Procuraturii Anticorupție, tot corpul de procurori din țară trebuie să dezbată, expună și decidă asupra modului în care s-a desfășurat acest concurs și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații”, se precizează în comunicat.

Ieri membrii CSP au decis anularea concursului pentru funcția de Procuror General.

img24001475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!